Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Borchtlombeek

Op je gemak energie vergelijken in Borchtlombeek? Middels energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle bekende bedrijven zoals Mega en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Borchtlombeek de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je via de Energiehunter bruikbare info over topics als o.a. leveranciers en verschillende contractsoorten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Roosdaal
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende organisaties onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Borchtlombeek?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Borchtlombeek. Van Poweo tot Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment tellen we ruim 40 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borchtlombeek is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de vergelijkingstool ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Borchtlombeek, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in onze vergelijker detecteert men zonder problemen een energiecontract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Borchtlombeek

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders service verlenen. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Borchtlombeek heet Iverlek. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Roosdaal wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Borchtlombeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Roosdaal
 • CV Merk: Fasto
 • Groene energie: 31,80%
 • Centrale postcode: 1761
 • Mazout verbruik: 2880 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-borchtlombeek

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Borchtlombeek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 plus 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen check jij informatie m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Borchtlombeek, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Borchtlombeek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 bonus betekenen. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Borchtlombeek. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Borchtlombeek. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw gekozen energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Poweo. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Borchtlombeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Borchtlombeek en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Borchtlombeek

Veel maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Borchtlombeek. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Borchtlombeek vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Roosdaal kennen we meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1761. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz prijzen.