Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pamel

Zonder problemen energie vergelijken in Pamel? Geholpen door deze website vergelijk je overzichtelijk alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Pamel prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij bekijk je op onze website waardevolle info over topics als energiebelastingen en salderen. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Roosdaal
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 455,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Pamel?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Pamel. Dat loopt van Essent tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de leidingen van Iverlek. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pamel is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Via de energiehunter tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Pamel, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij jouw input in de energievergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Pamel

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Pamel heet Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Roosdaal is de aardgas netbeheerder Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Pamel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Roosdaal
 • CV Merk: Chappee
 • Groene stroom: 31,60%
 • Hoofdpostcode: 1760
 • Aantal mazout liters: 2860 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-pamel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinfo. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Pamel bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle contracten lees jij voorwaarden zoals soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Pamel, en de eventuele korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijv. www.octaplus.be en www.elegant.be. De gekozen aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Pamel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €290 opleveren. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigtip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Pamel. Zo bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Pamel. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt jouw toekomstige maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste partij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Elegant. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Pamel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Pamel en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Pamel

Het merendeel van de aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Pamel. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Pamel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Roosdaal zijn er meerdere plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1760. In deze omgeving kan je soms extra voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus prijzen.