Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wemmel

Direct energie vergelijken in Wemmel? Dankzij de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Wemmel het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij tref je op deze pagina nuttige informatie informatie over zaken zoals maatschappijen en verschillende contracttypes. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wemmel
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wemmel?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Wemmel. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In februari 2024 tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Sibelgas. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wemmel is in februari 2024? Vul snel de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wemmel, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de tarievenvergelijker achterhaal jij zonder problemen een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wemmel

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Wemmel heet Sibelgas. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wemmel wordt transport van het aardgas beheerd door Sibelgas. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Wemmel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Wemmel
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 0,245%
 • Postcodegebied: 1780
 • Mazout: 2150 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-wemmel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Wemmel is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 plus 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle contracten achterhaal je gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wemmel, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be + www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wemmel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €265 opleveren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Wemmel. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Vaak worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Wemmel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw geselecteerde energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wemmel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wemmel en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Wemmel

Veel aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Wemmel. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor het filter “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Wemmel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Wemmel onderscheiden we meerdere plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1780. In deze omgeving kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega overstappen.