Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Perk

Gemakkelijk energie vergelijken in Perk? Dankzij onze vergelijker check je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers als o.a. Essent en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Perk voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je op deze website bruikbare info over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Steenokkerzeel
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle aanbieders in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Perk?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Perk. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 35 bedrijven. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Perk is in april 2024? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze energie tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Perk, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker bekijken jullie probleemloos een product dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Perk

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Perk is Pbe Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Steenokkerzeel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Perk

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-perk

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Perk ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 plus 3330 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen lees je gegevens zoals type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Perk, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een passende korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de leverancier. Onder andere www.essent.be of www.trevion.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Perk


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €295 winst geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna lees je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Perk. Op die manier ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Perk. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw aankomende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Energy People. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Perk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Perk en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Perk

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Perk. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Perk vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Steenokkerzeel bestaan er meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1820. In deze regio kan je vaak met financiële bonussen meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Eneco prijzen april 2024.