Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Peutie

Snel energie vergelijken in Peutie? Aan de hand van deze website vind je supersnel alle bekende energieleveranciers als OCTA+ & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Peutie de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je via de Energiehunter waardevolle informatie over items als o.a. verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vilvoorde
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 450,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Peutie?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Peutie. Dat gaat van Engie tot OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Sibelgas. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Peutie is in april 2024? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Peutie, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker vind jij eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Peutie

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Peutie heet Sibelgas. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Vilvoorde is de netbeheerder van het gas Sibelgas. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Peutie

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Vilvoorde
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene energie: 32,40%
 • Centrale postcode: 1800
 • Aantal mazout liters: 2940 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-peutie

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Peutie ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 en 3320 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle contracten check je specificaties over herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Peutie, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een mooie kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.zeno.be. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Peutie


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €395 rendement bieden. Evenwel, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Peutie. Zo is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Peutie. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je gekozen energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.elegant.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Peutie vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Peutie en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Peutie

Veel bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Peutie. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Peutie vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Vilvoorde zien we steeds meer opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1800. In de regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie prijzen april 2024.