Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Teralfene

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Teralfene? Dankzij energiehunter.be vind je probleemloos alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. Luminus en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Teralfene de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s als energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Affligem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Teralfene?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Teralfene. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Momenteel tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Teralfene is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Toch, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Teralfene, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de energievergelijker check jij gemakkelijk een abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Teralfene

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Teralfene heet Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Affligem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Teralfene

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Affligem
 • CV Merk: Oertli
 • Aandeel groen: 32,30%
 • Postcode: 1790
 • Mazout verbruik: 2930 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-teralfene

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Teralfene is dat gemiddeld 1500 m3 & 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent prijsafspraken kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk contract check je gegevens m.b.t. type energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Teralfene, en de overstapbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieder in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijv. www.octaplus.be of www.zeno.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Teralfene


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €315 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Teralfene. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Teralfene. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je betreffende organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en Belpower. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Teralfene vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Teralfene en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Teralfene

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Teralfene. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Teralfene vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Affligem kennen we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1790. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz prijzen.