Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Melsbroek

Gemakkelijk energie vergelijken in Melsbroek? Dankzij de Energiehunter vind je moeiteloos alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Melsbroek voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je op deze website belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en info over duurzame energie. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Steenokkerzeel
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Melsbroek?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Melsbroek. Van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Melsbroek is in april 2024? Vul direct de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de vergelijkingstool vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Melsbroek, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in de prijzenvergelijker zoekt men simpel en snel een energieproduct dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Melsbroek

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Melsbroek heet Pbe Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Steenokkerzeel wordt transport van het aardgas beheerd door Iveg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Melsbroek

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-melsbroek

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Melsbroek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 & 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Rondom prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal loont het om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk contract bekijk jij gegevens met betrekking tot soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Melsbroek, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Melsbroek


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €310 korting realiseren. Toch, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Melsbroek. Op die manier bespaar je het meeste geld. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Melsbroek. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste energieleverancier. Onder andere OCTA+, Essent en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Melsbroek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Melsbroek en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Melsbroek

De meeste leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Melsbroek. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Melsbroek vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Steenokkerzeel bestaan er tegenwoordig meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1820. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent prijzen april 2024.