Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kapelle-Op-Den-Bos

Zonder problemen energie vergelijken in Kapelle-Op-Den-Bos? Dankzij onze website achterhaal je overzichtelijk alle grote leveranciers als bijv. Luminus en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Kapelle-Op-Den-Bos de beste deal heeft! Daarbij tref je via de energievergelijker belangrijke info over zaken als energieproblemen en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kapelle-Op-Den-Bos
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 390,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Kapelle-Op-Den-Bos?

We zien steeds meer energieleveranciers in Kapelle-Op-Den-Bos. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags zijn het zo’n 20 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kapelle-Op-Den-Bos is op dit moment? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kapelle-Op-Den-Bos, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker vind jij eenvoudig een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kapelle-Op-Den-Bos

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Kapelle-Op-Den-Bos is Iverlek. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Kapelle-Op-Den-Bos

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-kapelle-op-den-bos

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Kapelle-Op-Den-Bos bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 & 3435 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder contract bekijk je info als type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Kapelle-Op-Den-Bos, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.octaplus.be + www.poweo.be. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Kapelle-Op-Den-Bos


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €285 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand lees je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be vinden: maak een sport van het overstappen in Kapelle-Op-Den-Bos. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Kapelle-Op-Den-Bos. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt de aanstaande leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste partij. Zoals Eneco, Lampiris of Eni. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kapelle-Op-Den-Bos vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kapelle-Op-Den-Bos en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Kapelle-Op-Den-Bos

Bijna alle energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Kapelle-Op-Den-Bos. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Kapelle-Op-Den-Bos vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos bestaan er tegenwoordig diverse acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1880. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Eneco mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente