Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wolvertem

Snel energie vergelijken in Wolvertem? Middels deze website doorzoek je gemakkelijk alle interessante aanbieders als Luminus & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Wolvertem de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s als bijv. leveranciers en salderen. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Meise
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 415,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wolvertem?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wolvertem. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Sibelgas. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wolvertem is in april 2024? Geef hierna jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wolvertem, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de prijzenvergelijker bekijkt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wolvertem

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wolvertem betreft Sibelgas. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Meise is de huidige netbeheerder van het aardgas Sibelgas. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Wolvertem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Meise
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 33,30%
 • Postcodegebied: 1861
 • Mazout verbruik: 1520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-wolvertem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Wolvertem ligt dit gemiddeld op 1550 m3 & 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Vaak loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van elk pakket tref jij specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wolvertem, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.essent.be of www.energypeople.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Wolvertem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaaradvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Wolvertem. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wolvertem. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert de nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare partij. Denk aan Eneco, ENGIE en Ecopower. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wolvertem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wolvertem en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wolvertem

Een aanzienlijk deel van de bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Wolvertem. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Wolvertem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Meise kennen we meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1861. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant prijzen april 2024.