Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berg

Zonder problemen energie vergelijken in Berg? Aan de hand van onze vergelijker check je snel en simpel alle relevante maatschappijen als bijvoorbeeld Engie en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Berg de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op onze website belangrijke informatie over thema’s als bijv. energiebesparing in huis en vaste of variabele tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kampenhout
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 470,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Berg?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Berg. Dit loopt van Engie tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berg is voor jouw situatie? Geef direct de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze handige vergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Berg, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker achterhaalt men eenvoudig een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Berg

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Berg is Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kampenhout is de aardgas netbeheerder Iveg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Berg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kampenhout
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 33,60%
 • Centrale postcode: 1910
 • Mazout consumptie: 1550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-berg

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Berg bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 en 3380 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In de regel kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten vind jij info als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Berg, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.luminus.be en www.wasewind.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Berg


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €285 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Berg. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Berg. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt de aanstaande aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste leverancier. Onder andere Eneco, Essent en Belpower. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Berg vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Berg en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Berg

Bijna alle energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Berg. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Berg vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Kampenhout zien we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1910. Als inwoner van deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Engie.