Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kampenhout

Eenvoudig energie vergelijken in Kampenhout? Met behulp van onze website doorzoek je eenvoudig alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Kampenhout de beste deal heeft! Voorts verzamel je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als energiebesparing in huis en salderen. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kampenhout
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Kampenhout?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Kampenhout. Dat gaat van Lampirus tot aan OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kampenhout is op dit moment? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Kampenhout, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in de energievergelijker zoekt men zonder problemen een energieproduct dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kampenhout

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Kampenhout is Pbe Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kampenhout valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveg. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Kampenhout

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kampenhout
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene stroom: 0,255%
 • Centrale postcode: 1910
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2250 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-kampenhout

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Kampenhout is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 & 3440 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Door de bank genomen is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Van alle contracten bekijk je gegevens over type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Kampenhout, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Kampenhout


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €390 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kampenhout. Dan ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Kampenhout. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of Ebem. Daarna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Kampenhout vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kampenhout en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kampenhout

De meeste leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Kampenhout. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Kampenhout vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Kampenhout zien we nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1910. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook OCTA+ maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente