Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nossegem

Snel energie vergelijken in Nossegem? Via onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers zoals Eneco en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Nossegem prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vind je op deze website waardevolle informatie over thema’s zoals energieproblemen en verschillende contractsoorten. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zaventem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 365,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Nossegem?

Wij zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nossegem. Dit loopt van Lampirus tot en met Mega, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 40 leveranciers. Deze gebruiken allen het netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nossegem is voor jouw situatie? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nossegem, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker vind jij simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Nossegem

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Nossegem betreft Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Zaventem is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Nossegem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zaventem
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 33,90%
 • Postcode: 1930
 • Mazout verbruik: 1580 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-nossegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Nossegem ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 plus 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Rondom abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In de regel is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle abonnementen zoek je informatie over soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Nossegem, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige prijsaanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.essent.be en ook www.eni.com. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nossegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €335 korting realiseren. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nossegem. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Nossegem. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Bij de volgende stap neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nossegem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nossegem en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Nossegem

Het gros van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Nossegem. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Nossegem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Zaventem bestaan er verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1930. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+.