Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wilsele

Snel energie vergelijken in Wilsele? Aan de hand van onze vergelijker check je probleemloos alle relevante bedrijven als Eneco & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Wilsele voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken zoals energieaansluitingen en info over een energieneutrale woning. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leuven
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 410,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wilsele?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wilsele. Van Essent tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de infrastructuur van Iveg. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wilsele is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze tarievencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wilsele, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de Energiehunter checkt men probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wilsele

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wilsele is Iveg. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Leuven is de aardgas netbeheerder Imea. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Wilsele

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Leuven
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel groen: 34,80%
 • Hoofdpostcode: 3012
 • Mazout: 1670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-wilsele

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Wilsele ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 & 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het gunstiger om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Van ieder pakket lees jij voorwaarden over herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wilsele, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wilsele


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €290 opleveren. Desalniettemin, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Onderstaand check jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktische tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Wilsele. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Wilsele. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of natuurlijk Energy People. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wilsele vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wilsele en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Wilsele

Het gros van de bedrijven faciliteren ondertussen groene stroom in Wilsele. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Wilsele vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Leuven bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3012. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Engie contract.