Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Veltem-Beisem

Meteen energie vergelijken in Veltem-Beisem? Met behulp van onze website achterhaal je supersnel alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Veltem-Beisem voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je via de energievergelijker praktische info over thema’s als de overstapservice en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herent
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 460,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Veltem-Beisem?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Veltem-Beisem. Dat loopt uiteen van Engie tot aanbieders zoals Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 40 leveranciers. Deze werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Imea. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veltem-Beisem is die past bij jouw verbruik? Voer direct je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze prijzencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Veltem-Beisem, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool detecteert men simpel en snel een contract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Veltem-Beisem

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Veltem-Beisem heet Imea. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Herent valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imea. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Veltem-Beisem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Herent
 • CV ketel: Intergas
 • Groene stroom: 35,00%
 • Hoofdpostcode: 3020
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-veltem-beisem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Veltem-Beisem is het gemiddelde verbruik ong. 1430 m3 en 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder contract zie jij informatie met betrekking tot type energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Veltem-Beisem, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Zoals www.luminus.be en ook www.eni.com. De betreffende maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Veltem-Beisem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €330 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina lees jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaaradvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaaradvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Veltem-Beisem. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Veltem-Beisem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Aspiravi. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Veltem-Beisem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Veltem-Beisem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Veltem-Beisem

Tal van organisaties faciliteren onderhand groene stroom in Veltem-Beisem. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Veltem-Beisem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Herent zien we diverse projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3020. In de regio kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco contract.