Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herent

Gemakkelijk energie vergelijken in Herent? Via www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle grote aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Herent voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je via de Energiehunter bruikbare info over zaken zoals energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herent
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 265,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Herent?

We zien erg veel energieleveranciers in Herent. Dit loopt van Essent tot Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Imea. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herent is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Herent, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Via jouw input in de prijzenvergelijker vind je probleemloos een energiecontract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Herent

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Herent is Imea. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Herent wordt transport van het aardgas beheerd door Imea. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Herent

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Herent
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 0,261%
 • Postcodegebied: 3020
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2310 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-herent

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Herent bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1600 m3 en nog eens 3470 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Van alle pakketten zie jij details aangaande herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Herent, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire leverancier tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.essent.be en ook www.energypeople.be. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Herent


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €300 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Herent. Dan is de besparing het grootst. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Herent. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste energieaanbieder. Denk aan Luminus, Lampiris en ook Comfort Energy. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Herent vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Herent en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Herent

Bijna alle energiemaatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Herent. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Herent vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Herent bestaan er tegenwoordig diverse activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3020. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente