Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kraainem

Snel energie vergelijken in Kraainem? Aan de hand van onze vergelijker vind je supersnel alle grote energieleveranciers zoals Eneco en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Kraainem de scherpste prijs kan bieden. Tevens verzamel je op onze website waardevolle informatie over onderwerpen als verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kraainem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kraainem?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kraainem. Van Engie tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kraainem is voor jouw situatie? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kraainem, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de energievergelijker vinden jullie zonder problemen een abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kraainem

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van maatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Kraainem is Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Kraainem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Kraainem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kraainem
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel groen: 0,257%
 • Hoofdpostcode: 1950
 • Aantal mazout liters: 2270 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-kraainem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Kraainem ligt dit gemiddeld op 1580 m3 plus 3450 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom abonnementen kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zoek jij informatie met betrekking tot soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kraainem, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.engie.be of www.belpower.be. De betreffende energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Kraainem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €260 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kraainem. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Kraainem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je betreffende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris en Belpower. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Kraainem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Kraainem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Kraainem

Het merendeel van de bedrijven bieden momenteel groene stroom in Kraainem. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Kraainem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Kraainem zien we allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1950. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega maart 2024.