Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Huldenberg

Zonder problemen energie vergelijken in Huldenberg? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je overzichtelijk alle relevante leveranciers zoals Mega en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Huldenberg de laagste prijs biedt. Ook vergaar je via de Energiehunter praktische info over zaken als tarieven en verschillende contracttypes. Tevens bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Huldenberg
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Huldenberg?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Huldenberg. Van Poweo tot aan Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Zij werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huldenberg is voor jouw situatie? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Huldenberg, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker ontdekken jullie zonder problemen een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Huldenberg

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Huldenberg betreft Iveka. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Huldenberg is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Huldenberg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Huldenberg
 • CV ketel: Nibe
 • Groene energie: 0,262%
 • Hoofdpostcode: 3040
 • Mazout consumptie: 2320 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-huldenberg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Huldenberg ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 plus 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Meestal is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van elk contract lees jij info over herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Huldenberg, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be en www.belpower.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Huldenberg


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €335 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Huldenberg. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Huldenberg. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de aankomende aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of ZENO. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Huldenberg vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Huldenberg en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Huldenberg

Het merendeel van de bedrijven verschaffen op dit moment groene stroom in Huldenberg. Toch is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Huldenberg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Huldenberg onderscheiden we nogal wat initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3040. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente