Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ottenburg

Gemakkelijk energie vergelijken in Ottenburg? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Eneco & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Ottenburg voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als bijv. energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Huldenberg
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ottenburg?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Ottenburg. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ottenburg is op dit moment? Geef vlug jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Via de energietarievenvergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ottenburg, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de Energiehunter zoek je probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ottenburg

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ottenburg betreft Iveka. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Huldenberg is de aardgas netbeheerder Iveka. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Ottenburg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Huldenberg
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene stroom: 35,40%
 • Centrale postcode: 3040
 • Mazout consumptie: 1730 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-ottenburg

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je contactgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Ottenburg ligt dit gemiddeld op 1450 m3 & 3470 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In algemene zin is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle contracten zie jij details met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ottenburg, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ottenburg


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €280 bonus betekenen. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: repareer je kraan als deze lekt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ottenburg. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ottenburg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Belpower. Hierna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ottenburg vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ottenburg en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ottenburg

Het merendeel van de bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Ottenburg. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Ottenburg vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Huldenberg zien we vele initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3040. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz contract.