Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oud-Heverlee

Zonder problemen energie vergelijken in Oud-Heverlee? Middels www.energiehunter.be ontdek je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Engie en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Oud-Heverlee de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Ook geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oud-Heverlee
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,390
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 370,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oud-Heverlee?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oud-Heverlee. Dat loopt van Engie tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Zij gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oud-Heverlee is voor jouw verbruik? Geef gelijk de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Oud-Heverlee, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filteren in de Energiehunter achterhaal je probleemloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oud-Heverlee

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Online account
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Oud-Heverlee heet Iveka. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Oud-Heverlee is de aardgas netbeheerder Iveka. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Oud-Heverlee

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Oud-Heverlee
 • CV Merk: Oertli
 • Groene stroom: 0,263%
 • Hoofdpostcode: 3050
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2330 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,390
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-oud-heverlee

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Oud-Heverlee ligt dit gemiddeld op 1405 m3 & 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Rondom prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten check je data m.b.t. type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oud-Heverlee, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.essent.be of www.belpower.be. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oud-Heverlee


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €280 besparen. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oud-Heverlee. Zodoende is de besparing het grootst. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Oud-Heverlee. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je gekozen gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE + Wase Wind. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. Je betreffende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oud-Heverlee vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oud-Heverlee en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oud-Heverlee

Bijna alle maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Oud-Heverlee. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Oud-Heverlee vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Oud-Heverlee onderscheiden we vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3050. In deze woonplaats kan je wellicht extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Antargaz maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente