Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blanden

Eenvoudig energie vergelijken in Blanden? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Watz en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Blanden de laagste prijs hanteert. Verder tref je via onze vergelijker uitgebreide info over onderwerpen als bijv. overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oud-Heverlee
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Blanden?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Blanden. Van Engie tot een speler als Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blanden is in april 2024? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze prijzencheck bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Blanden, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties in de vergelijkingstool detecteren jullie eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Blanden

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Blanden heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Oud-Heverlee is de netbeheerder van het gas Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Blanden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Oud-Heverlee
 • CV Merk: Sime
 • Groene energie: 35,70%
 • Hoofdpostcode: 3052
 • Mazout consumptie: 1760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-blanden

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Blanden is dat gemiddeld 1465 m3 + 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaal loont het om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle abonnementen check jij specificaties over type stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Blanden, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.ecopower.be. Jouw toekomstige aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Blanden


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Blanden. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Blanden. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Blanden vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Blanden en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Blanden

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Blanden. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Blanden vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Oud-Heverlee bestaan er steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3052. Als inwoner van deze plaats kan je vaak extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant contract.