Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haasrode

Meteen energie vergelijken in Haasrode? Middels deze website vergelijk je moeiteloos alle bekende energieleveranciers als Essent en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Haasrode prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vind je via de energievergelijker praktische informatie over items als wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oud-Heverlee
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Haasrode?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Haasrode. Dat loopt van Engie tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haasrode is in april 2024? Geef gelijk de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze energie ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Haasrode, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties in de Energiehunter checkt men gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Haasrode

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Haasrode betreft Iverlek. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Oud-Heverlee is de aardgas netbeheerder Iverlek. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Haasrode

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-haasrode

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Haasrode gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1470 m3 en nog eens 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle contracten zie jij gegevens aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Haasrode, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.trevion.be. De betreffende energieleverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Haasrode


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina lees jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Haasrode. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Haasrode. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een nieuwe energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door deze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Haasrode vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Haasrode en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Haasrode

Tal van leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Haasrode. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Haasrode vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Oud-Heverlee bestaan er tegenwoordig meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3053. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Poweo contract.