Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kortenberg

Gemakkelijk energie vergelijken in Kortenberg? Middels de Energiehunter tref je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Kortenberg de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld energieproblemen en salderen. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortenberg
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 285,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Kortenberg?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kortenberg. Van Eneco tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kortenberg is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kortenberg, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Aan de hand van de keuzevakjes in de energievergelijker check je moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kortenberg

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Kortenberg betreft Iveka. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Kortenberg wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Kortenberg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenberg
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel groen: 0,265%
 • Postcode: 3070
 • Verbruik stookolie: 2350 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-kortenberg

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Kortenberg ligt dat gemiddeld op circa 1415 m3 & 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante energie aanbieders. Van ieder contract tref je details over herkomst van stroom en gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kortenberg, en de eventuele korting. Kies de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kortenberg


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €280 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be check je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigadvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaaradvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kortenberg. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Kortenberg. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de aanstaande gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Aspiravi. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De aankomende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Kortenberg vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kortenberg en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Kortenberg

Tal van energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Kortenberg. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Kortenberg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Kortenberg bestaan er diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3070. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent energie.


Alle plaatsen in deze gemeente