Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wespelaar

Direct energie vergelijken in Wespelaar? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Wespelaar de laagste prijs hanteert. Daarbij check je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als o.a. energieaansluitingen en slimme thermostaten. Daarbij geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Haacht
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 310,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wespelaar?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Wespelaar. Van Essent tot aan Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 25 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wespelaar is voor jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energiehunter tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Wespelaar, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties in de tool checkt men gemakkelijk een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wespelaar

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wespelaar heet Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Haacht wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Wespelaar

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Haacht
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel groen: 37,20%
 • Postcode: 3150
 • Aantal mazout liters: 1910 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-wespelaar

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Wespelaar ligt dit gemiddeld op 1540 m3 plus 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Dikwijls is het slim om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk contract vind jij data aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wespelaar, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een actuele prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be en www.belpower.be. De nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Wespelaar


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €275 bonus betekenen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Wespelaar. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wespelaar. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw gekozen energie-organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijv. Luminus, Essent en ook Aspiravi. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wespelaar vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wespelaar en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Wespelaar

Een aanzienlijk deel van de organisaties verschaffen vandaag de dag groene stroom in Wespelaar. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Wespelaar vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Haacht kennen we nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3150. In deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Engie abonnement.