Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Betekom

Eenvoudig energie vergelijken in Betekom? Met behulp van de energievergelijker tref je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Betekom de laagste prijs hanteert. Voorts lees je op energiehunter.be bruikbare informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en verschillende contractsoorten. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Begijnendijk
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Betekom?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Betekom. Dat loopt van Antargaz tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de leidingen van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Betekom is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Betekom, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter zoek je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Betekom

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Handige website
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Betekom is Iveka. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Begijnendijk valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten over Betekom

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Begijnendijk
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel groen: 37,00%
 • Postcodegebied: 3130
 • Verbruik stookolie: 1890 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-betekom

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Betekom is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 & 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende looptijd kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij alle contracten achterhaal je specificaties m.b.t. soort stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Betekom, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.energypeople.be. De nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Betekom


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €360 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Betekom. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Betekom. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Poweo. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Betekom vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Betekom en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Betekom

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Betekom. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Betekom vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Begijnendijk onderscheiden we allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3130. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo tarieven.