Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Begijnendijk

Op je gemak energie vergelijken in Begijnendijk? Met behulp van de Energiehunter tref je supersnel alle grote bedrijven zoals Engie & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Begijnendijk de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je op energiehunter.be handige informatie over onderwerpen als energiebesparing in huis en vaste en variabele tarieven. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Begijnendijk
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Begijnendijk?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Begijnendijk. Dat loopt van Essent tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Begijnendijk voor jou is? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze tarievencheck ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Begijnendijk, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in de energievergelijker detecteer je probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Begijnendijk

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Begijnendijk heet Iveka. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Begijnendijk is de aardgas netbeheerder Iveka. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Begijnendijk

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-begijnendijk

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Begijnendijk is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 en 3300 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zie jij voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Begijnendijk, en de overstapbonus. Selecteer de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be en ook www.energypeople.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Begijnendijk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €270 opleveren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Begijnendijk. Zodanig ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Begijnendijk. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt de betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Elegant. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Begijnendijk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Begijnendijk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Begijnendijk

Het merendeel van de energieleveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Begijnendijk. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Begijnendijk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Begijnendijk zien we nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3130. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht heel gunstig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz energie.


Alle plaatsen in deze gemeente