Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Overijse

Direct energie vergelijken in Overijse? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle interessante maatschappijen als Mega & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Overijse de scherpste prijs kan bieden. Verder check je via onze vergelijker waardevolle info over items als overstappen en slimme thermostaten. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Overijse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 385,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Overijse?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Overijse. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 bedrijven. Deze maatschappijen lopen allemaal via de infrastructuur van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Overijse is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Overijse, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter checkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Overijse

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiebedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Overijse is Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Overijse is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Overijse

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Overijse
 • CV ketel: Sime
 • Groene stroom: 0,267%
 • Postcodegebied: 3090
 • Mazout: 2370 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-overijse

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Overijse is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 en 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Bij elk pakket check je specificaties m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Overijse, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.luminus.be en www.energypeople.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Overijse


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €300 voordeel geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Overijse. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Overijse. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw aankomende gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Poweo. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Overijse vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Overijse en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Overijse

Veel energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Overijse. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Overijse vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Overijse zijn er vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3090. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ energie.