Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tildonk

Meteen energie vergelijken in Tildonk? Dankzij de Energiehunter vind je probleemloos alle bekende energiebedrijven zoals Engie & Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Tildonk de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je op onze website uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Haacht
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 215,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Tildonk?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Tildonk. Dit varieert van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 40 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tildonk voor jou is? Voer direct de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energiehunter ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Tildonk, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteren jullie probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Tildonk

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Tildonk betreft Iveka. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Haacht valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Tildonk

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Haacht
 • CV Merk: AWB
 • Groene energie: 37,10%
 • Hoofdpostcode: 3150
 • Gem. mazout: 1900 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-tildonk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Tildonk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 en 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk abonnement lees jij informatie aangaande soort energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Tildonk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier gespot? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Tildonk


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €310 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tildonk. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Tildonk. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de nieuwe energie-organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Zoals OCTA+, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Tildonk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Tildonk en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Tildonk

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Tildonk. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Tildonk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Haacht zien we meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3150. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Antargaz tarieven.