Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hever

Meteen energie vergelijken in Hever? Via onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk alle relevante aanbieders als o.a. Mega en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hever voor jou de beste prijs heeft. Tevens check je via onze vergelijker uitgebreide informatie over zaken als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boortmeerbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hever?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Hever. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel zijn het zo’n 40 providers. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hever is op dit moment? Voer hierna jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energiehunter ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Hever, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de Energiehunter ontdek je zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hever

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Hever heet Iveka. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Boortmeerbeek valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Hever

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-hever

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Hever bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 en 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle contracten lees je data als type energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Hever, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een populaire actie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.engie.be en ook www.belpower.be. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hever


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €375 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaartip 4: het dak isoleren.
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Hever. Zodoende bespaar je het meeste geld. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hever. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en Antargaz. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De toekomstige leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hever vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hever en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hever

Het gros van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Hever. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Hever vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Boortmeerbeek zijn er diverse stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3191. In deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent abonnement.