Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Langdorp

Eenvoudig energie vergelijken in Langdorp? Via deze website vergelijk je moeiteloos alle grote energie aanbieders zoals Mega & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Langdorp prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op deze pagina handige info over zaken zoals energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aarschot
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Langdorp?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Langdorp. Van Engie tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Langdorp voor jou is? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Langdorp, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in de Energiehunter bekijk je simpel en snel een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Langdorp

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Langdorp betreft Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Aarschot valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Langdorp

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Aarschot
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene stroom: 37,50%
 • Postcodegebied: 3201
 • Mazout verbruik: 1940 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-langdorp

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Langdorp is dat gemiddeld 1555 m3 en 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk abonnement tref jij gegevens m.b.t. type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Langdorp, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be en ook www.belpower.be. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Langdorp


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €290 rendement bieden. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Langdorp. Zodanig ben je het voordeligst uit. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Langdorp. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aankomende aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarnaast beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Langdorp vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Langdorp en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Langdorp

Een groot deel van de energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Langdorp. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Langdorp vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Aarschot bestaan er tegenwoordig vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3201. In de regio kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over OCTA+ abonnement.