Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kortrijk-Dutsel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kortrijk-Dutsel? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle interessante energiebedrijven als o.a. Eneco & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Kortrijk-Dutsel voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vind je op onze website nuttige info info over topics zoals tarieven van energie * gas en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Holsbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Kortrijk-Dutsel?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Kortrijk-Dutsel. Van Engie tot een speler als Watz, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kortrijk-Dutsel voor jou is? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Middels onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kortrijk-Dutsel, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in onze vergelijker vind jij verrassend eenvoudig een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kortrijk-Dutsel

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Kortrijk-Dutsel is Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Holsbeek is de netbeheerder van het gas Iveka. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Kortrijk-Dutsel

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Holsbeek
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 38,00%
 • Centrale postcode: 3220
 • Verbruik Mazout: 1990 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-kortrijk-dutsel

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Kortrijk-Dutsel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1580 m3 en 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de totaallijst met alle populaire energieleveranciers. Bij alle contracten lees jij informatie over herkomst energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kortrijk-Dutsel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele kortingsactie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Kortrijk-Dutsel


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €300 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kortrijk-Dutsel. Zodoende bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Kortrijk-Dutsel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste partij. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook ZENO. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kortrijk-Dutsel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kortrijk-Dutsel en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Kortrijk-Dutsel

Veel aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Kortrijk-Dutsel. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Kortrijk-Dutsel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Holsbeek kennen we allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3220. In deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Comfort Energy abonnement.