Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Holsbeek

Eenvoudig energie vergelijken in Holsbeek? Middels onze website ontdek je gemakkelijk alle bekende energieleveranciers als bijvoorbeeld Eneco & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Holsbeek prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via de Energiehunter belangrijke info over topics als bijvoorbeeld energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Holsbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Holsbeek?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Holsbeek. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Iveka. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke organisaties in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Holsbeek is die past bij jouw verbruik? Vul snel de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Via de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Holsbeek, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels jouw input in de prijzenvergelijker checken jullie eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Holsbeek

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Holsbeek heet Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Holsbeek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Holsbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Holsbeek
 • CV ketel: Remeha
 • Groene energie: 0,276%
 • Hoofdpostcode: 3220
 • Aantal mazout liters: 2460 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-holsbeek

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Holsbeek is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 plus 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder contract vind jij info als soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Holsbeek, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.luminus.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Holsbeek


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €355 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Holsbeek. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Holsbeek. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw geselecteerde energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Holsbeek vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Holsbeek en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Holsbeek

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Holsbeek. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Holsbeek vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Holsbeek zijn er nogal wat opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3220. In deze regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Engie diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente