Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwrode

Snel online energie vergelijken in Nieuwrode? Met behulp van onze website achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als Mega & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Nieuwrode voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je via de energievergelijker waardevolle info over onderwerpen als bijv. stroomtarieven en info over duurzame energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Holsbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Nieuwrode?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Nieuwrode. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Iveka. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Weten welke aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwrode is voor jouw situatie? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze energie vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Nieuwrode, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in de energievergelijker bekijkt men eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Nieuwrode

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Nieuwrode is Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Holsbeek wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Nieuwrode

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Holsbeek
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 38,20%
 • Postcode: 3221
 • Verbruik stookolie: 2010 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-nieuwrode

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Nieuwrode is dat gemiddeld 1590 m3 en 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle grote energiebedrijven. Bij ieder abonnement zie jij gegevens als soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Nieuwrode, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.essent.be of www.poweo.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Nieuwrode


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €360 rendement bieden. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Nieuwrode. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Nieuwrode. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aanstaande energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Eneco, Lampiris en Aspiravi. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Nieuwrode vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Nieuwrode en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Nieuwrode

De meeste organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Nieuwrode. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Nieuwrode vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Holsbeek zien we diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3221. In de regio kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo abonnement.