Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Binkom

Snel energie vergelijken in Binkom? Dankzij www.energiehunter.be ontdek je probleemloos alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Binkom de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je op onze website bruikbare info over zaken zoals verbruik in de regio en handige bespaartips. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lubbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 205,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Binkom?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Binkom. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 leveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Binkom is in maart 2024? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Binkom, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de tarievenvergelijker ontdek jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Binkom

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Online account

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Binkom is Iveka. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Lubbeek is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Binkom

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Lubbeek
 • Populaire CV: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 37,80%
 • Postcodegebied: 3211
 • Verbruik Mazout: 1970 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-binkom

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Binkom is dit gemiddeld zo’n 1570 m3 en nog eens 3375 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen lees jij info over type stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Binkom, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de maatschappij. Denk aan www.luminus.be + www.elegant.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Binkom


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €325 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bekijk je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Binkom. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Binkom. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste maatschappij. Zoals Luminus, Essent en ZENO. Bij de volgende stap beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Binkom vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Binkom en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Binkom

Het gros van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Binkom. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Binkom vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Lubbeek bestaan er diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3211. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Watz abonnement.