Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Keerbergen

Direct energie vergelijken in Keerbergen? Met behulp van de energievergelijker tref je snel en simpel alle relevante leveranciers zoals Eneco & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Keerbergen de laagste prijs hanteert. Bovendien tref je via de energievergelijker belangrijke info over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Tevens komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Keerbergen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Keerbergen?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Keerbergen. Van Lampirus tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag tellen we ruim 25 leveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Keerbergen voor jou is? Vul snel jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Keerbergen, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties maken in onze vergelijker bekijken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Keerbergen

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Keerbergen is Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Keerbergen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Keerbergen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Keerbergen
 • CV Merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 0,271%
 • Postcode: 3140
 • Aantal mazout liters: 2410 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-keerbergen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Keerbergen is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 & 3305 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Vaak is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire energiebedrijven. Bij alle abonnementen vind jij gegevens aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Keerbergen, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.eneco.be. De gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Keerbergen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €380 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Keerbergen. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Keerbergen. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je nieuwe aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en Antargaz. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Keerbergen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Keerbergen en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Keerbergen

Het merendeel van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Keerbergen. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Keerbergen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Keerbergen onderscheiden we nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3140. In deze buurt kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus energie.