Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Testelt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Testelt? Met behulp van onze vergelijker check je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als bijv. Engie & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Testelt het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken als verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Scherpenheuvel-Zichem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Testelt?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Testelt. Dat loopt van Essent tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Testelt is voor jouw verbruik? Geef moeiteloos de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Testelt, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker bekijkt men eenvoudig een energiecontract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Testelt

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Testelt betreft Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Scherpenheuvel-Zichem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Testelt

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-testelt

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Testelt is het gemiddelde verbruik ong. 1410 m3 + 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement check jij gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Testelt, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Testelt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €310 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Testelt. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Testelt. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Energy People. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Testelt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Testelt en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Testelt

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Testelt. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Testelt vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Scherpenheuvel-Zichem bestaan er tegenwoordig vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3272. Als inwoner van deze plaats kan je soms heel gunstig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ afsluiten.