Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bost

Op je gemak energie vergelijken in Bost? Door gebruik te maken van onze website vind je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz en Poweo. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Bost de laagste prijs hanteert. Tevens lees je op deze pagina nuttige informatie informatie over onderwerpen als o.a. de netbeheerder en info over de enkele of dubbele meter. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bost?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Bost. Dit loopt van Lampirus tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Iveka. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bost voor jou is? Voer direct je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bost, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties maken in de energievergelijker bekijk jij eenvoudig een product dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bost

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Bost heet Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Tienen is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Bost

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 39,30%
 • Postcodegebied: 3300
 • Verbruik stookolie: 2120 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-bost

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Bost is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 + 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze factoren hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder abonnement achterhaal je gegevens met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Bost, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Bost


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €345 besparen. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hieronder check jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Bost. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bost. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de aanstaande maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Aspiravi. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bost vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bost en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Bost

Het gros van de organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Bost. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Bost vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Tienen zien we diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3300. In deze regio kan je soms relatief goedkoop participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant afsluiten.