Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tielt-Winge

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Tielt-Winge? Geholpen door onze website achterhaal je snel en simpel alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie en Belpower. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Tielt-Winge de beste deal heeft! Tevens vergaar je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld gastarieven en de slimme meter. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tielt-Winge
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Tielt-Winge?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Tielt-Winge. Dat loopt uiteen van Antargaz tot en met Watz, de keuze is reusachtig groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 35 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met het net van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tielt-Winge is voor jouw situatie? Vul hieronderde privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Tielt-Winge, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties in onze vergelijker zoekt men moeiteloos een abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Tielt-Winge

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van stroom in Tielt-Winge betreft Iveka. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tielt-Winge wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Tielt-Winge

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tielt-Winge
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 0,285%
 • Centrale postcode: 3390
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-tielt-winge

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Tielt-Winge ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 & 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle contracten bekijk jij voorwaarden als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tielt-Winge, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieder gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be en ook www.poweo.be. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Tielt-Winge


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €290 korting realiseren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bieden wij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Tielt-Winge. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Tielt-Winge. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de aanstaande energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem de voordeligste leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tielt-Winge vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tielt-Winge en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Tielt-Winge

Tal van aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Tielt-Winge. Toch zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Tielt-Winge vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Tielt-Winge bestaan er tegenwoordig allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3390. In deze buurt kan je vaak extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Elegant diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente