Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tielt

Meteen energie vergelijken in Tielt? Via de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle verkrijgbare aanbieders als bijv. OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Tielt de beste deal heeft! Daarbij lees je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tielt-Winge
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tielt?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Tielt. Dat loopt van Engie tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tielt is die past bij jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Geholpen door onze handige vergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tielt, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de tool bekijk je moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tielt

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Tielt betreft Iveka. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tielt-Winge wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Tielt

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tielt-Winge
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 20,20%
 • Postcodegebied: 3390
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2420 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-tielt

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Tielt ligt dit gemiddeld op 1590 m3 en nog eens 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij elk contract achterhaal je data over soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Tielt, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijv. www.octaplus.be en ook www.energypeople.be. De gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Tielt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €325 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Tielt. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Tielt. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw gekozen leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en Belpower. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tielt vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tielt en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Tielt

Tal van organisaties leveren op dit moment groene stroom in Tielt. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Tielt vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Tielt-Winge zien we meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3390. In deze omgeving kan je wellicht zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook OCTA+ energie.