Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eliksem

Op je gemak energie vergelijken in Eliksem? Geholpen door onze vergelijker vind je probleemloos alle bekende energiebedrijven zoals Eneco en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Eliksem het goedkoopste contract aanbiedt. Verder lees je op deze pagina praktische info over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Verder geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 305,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Eliksem?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Eliksem. Dat loopt van Antargaz tot aan Watz, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 35 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het net van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eliksem is op dit moment? Voer hieronderde privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Toch, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Eliksem, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de tarievenvergelijker bekijken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Eliksem

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Eliksem is Iveka. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Landen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Eliksem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel groen: 20,40%
 • Centrale postcode: 3400
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2440 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-eliksem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Eliksem ligt dit gemiddeld op 1600 m3 en 3395 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaliter loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder contract zoek jij specificaties over herkomst energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Eliksem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.antargaz.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Eliksem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €380 opleveren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: neem tochtweringen
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaaradvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigadvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Eliksem. Dan bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Eliksem. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe partij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Ecopower. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Eliksem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Eliksem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Eliksem

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Eliksem. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Eliksem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Landen zien we diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3400. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Mega energie.