Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waasmont

Op je gemak energie vergelijken in Waasmont? Geholpen door de energievergelijker ontdek je snel en simpel alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Waasmont de scherpste prijs kan bieden. Bovendien check je via de Energiehunter belangrijke info over zaken als tarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 395,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Waasmont?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Waasmont. Dat loopt van Poweo tot aan Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig tellen we ruim 30 organisaties. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Imea. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waasmont is? Voer snel jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Waasmont, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Waasmont

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Waasmont is Imea. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Landen is de aardgas netbeheerder Iveg. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Waasmont

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • Populair merk: Baxi
 • Groene stroom: 21,10%
 • Postcodegebied: 3401
 • Aantal mazout liters: 2510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-waasmont

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Waasmont ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 + 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder abonnement zoek je details zoals type energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Waasmont, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.antargaz.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Waasmont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €275 winst geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waasmont. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Waasmont. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt je nieuwe energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, Essent en Ecopower. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Waasmont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Waasmont en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Waasmont

Tal van aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Waasmont. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Waasmont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Landen zijn er meerdere initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3401. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Engie diensten.