Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wezeren

Op je gemak energie vergelijken in Wezeren? Met behulp van onze website doorzoek je moeiteloos alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Engie & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Wezeren de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je op onze website uitgebreide informatie over zaken zoals verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 360,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wezeren?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wezeren. Van Engie tot een speler als Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Imea. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wezeren is op dit moment? Vul snel je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze prijzencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Wezeren, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties in de Energiehunter zoekt men eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wezeren

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Wezeren betreft Imea. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Landen wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Wezeren

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 21,40%
 • Postcode: 3401
 • Aantal mazout liters: 2540 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-wezeren

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Wezeren is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 plus 3445 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende energie aanbieders. Van ieder abonnement bekijk je details over type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wezeren, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be en www.aspiravi.be. De gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wezeren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €385 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder profiteer je van 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Wezeren. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wezeren. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt je toekomstige maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste aanbieder. Bijv. Luminus, Essent + Belpower. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. De betreffende energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wezeren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wezeren en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Wezeren

Veel bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Wezeren. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Wezeren vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Landen zien we verscheidene stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3401. In de regio kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ diensten.