Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerlanden

Direct energie vergelijken in Neerlanden? Dankzij onze website check je moeiteloos alle beschikbare maatschappijen zoals Watz & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Neerlanden het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je via onze vergelijker waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 455,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Neerlanden?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Neerlanden. Dit varieert van Eneco tot aanbieders zoals Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerlanden is op dit moment? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de vergelijkingstool achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Neerlanden, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Via selecties in de energievergelijker zoek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Neerlanden

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Neerlanden is Iveka. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Landen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Neerlanden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • Populaire CV: Faber
 • Groene stroom: 21,60%
 • Hoofdpostcode: 3404
 • Gem. mazout: 2560 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-neerlanden

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Neerlanden is dat gemiddeld 1455 m3 + 3455 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter loont het om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie jij info zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Neerlanden, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.essent.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Neerlanden


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €270 opleveren. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Neerlanden. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Neerlanden. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je aankomende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Aspiravi. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Neerlanden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neerlanden en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Neerlanden

Het gros van de energie aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Neerlanden. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Neerlanden vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Landen zien we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3404. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Mega diensten.