Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zoutleeuw

Op je gemak energie vergelijken in Zoutleeuw? Middels onze vergelijker vergelijk je moeiteloos alle relevante energieleveranciers als o.a. Eneco en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Zoutleeuw prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je via onze vergelijker nuttige info info over items als o.a. onderwerpenen de slimme meter. Daarbij verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zoutleeuw
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zoutleeuw?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zoutleeuw. Dat gaat van Eneco tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zoutleeuw is voor jouw situatie? Vul gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Zoutleeuw, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filteren in de prijzenvergelijker vinden jullie moeiteloos een energiecontract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zoutleeuw

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Zoutleeuw heet Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zoutleeuw wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Zoutleeuw

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zoutleeuw
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 0,287%
 • Centrale postcode: 3440
 • Gem. mazout: 2570 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-zoutleeuw

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Zoutleeuw ligt dit gemiddeld op 1525 m3 en 3385 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk pakket zoek jij info m.b.t. soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zoutleeuw, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zoutleeuw


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €300 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Zoutleeuw. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Zoutleeuw. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aanstaande gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Energie 2030. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zoutleeuw vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Zoutleeuw en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Zoutleeuw

Het merendeel van de leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Zoutleeuw. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Zoutleeuw vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Zoutleeuw zien we nogal wat plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3440. In deze regio kan je meer en meer extra voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Antargaz diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente