Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Halle-Booienhoven

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Halle-Booienhoven? Geholpen door onze website vergelijk je moeiteloos alle erkende leveranciers als bijv. Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Halle-Booienhoven prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op energiehunter.be bruikbare informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld maatschappijen en concrete energiebespaartips. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zoutleeuw
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Halle-Booienhoven?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Halle-Booienhoven. Van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halle-Booienhoven is? Voer vlug de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Halle-Booienhoven, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties in onze vergelijker achterhalen jullie moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Halle-Booienhoven

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Positieve energie

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van energiebedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Halle-Booienhoven heet Iveka. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zoutleeuw is de aardgas netbeheerder Iveka. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Halle-Booienhoven

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zoutleeuw
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel groen: 21,90%
 • Postcodegebied: 3440
 • Aantal mazout liters: 2590 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-halle-booienhoven

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Halle-Booienhoven is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 en 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Inzake contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Door de bank genomen is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket zoek je gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Halle-Booienhoven, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be + www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Halle-Booienhoven


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €320 rendement bieden. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Halle-Booienhoven. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Halle-Booienhoven. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe partij. Denk aan OCTA+, ENGIE of natuurlijk Belpower. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Halle-Booienhoven vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Halle-Booienhoven en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Halle-Booienhoven

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Halle-Booienhoven. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene energie uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Halle-Booienhoven vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Zoutleeuw onderscheiden we nogal wat projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3440. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy diensten.