Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kortenaken

Op je gemak energie vergelijken in Kortenaken? Geholpen door de Energiehunter check je eenvoudig alle bekende energie aanbieders als o.a. Watz en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Kortenaken de laagste prijs biedt. Tevens tref je op deze website handige informatie over thema’s als bijv. maatschappijen en salderen. Tevens bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortenaken
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 470,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kortenaken?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kortenaken. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 35 organisaties. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kortenaken is? Voer moeiteloos jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kortenaken, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van jouw input in de vergelijkingstool bekijkt men probleemloos een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kortenaken

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Kortenaken is Iveka. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Kortenaken wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Kortenaken

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenaken
 • Populaire CV: Intergas
 • Groene energie: 0,29%
 • Centrale postcode: 3470
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2600 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-kortenaken

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Kortenaken is het gemiddelde verbruik ong. 1540 m3 + 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Kortenaken, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de maatschappij. Denk aan www.octaplus.be + www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kortenaken


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €300 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna check jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kortenaken. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Kortenaken. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt de betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Zoals Luminus, Essent of natuurlijk Wase Wind. Daarna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kortenaken vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kortenaken en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Kortenaken

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Kortenaken. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Kortenaken vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Kortenaken zien we vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3470. In deze plaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Eneco vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente