Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Margriete-Houtem

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Margriete-Houtem? Geholpen door energiehunter.be doorzoek je moeiteloos alle interessante leveranciers zoals Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Sint-Margriete-Houtem voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je op deze pagina belangrijke informatie over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortenaken
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Margriete-Houtem?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Margriete-Houtem. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 35 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het net van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Margriete-Houtem is? Vul direct jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Margriete-Houtem, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de energievergelijker zoeken jullie moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Margriete-Houtem

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Margriete-Houtem betreft Iverlek. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kortenaken wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Sint-Margriete-Houtem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenaken
 • CV ketel: Sime
 • Aandeel duurzaam: 22,60%
 • Centrale postcode: 3470
 • Mazout: 2660 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-sint-margriete-houtem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sint-Margriete-Houtem is dit gemiddeld zo’n 1505 m3 plus 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement vind jij informatie m.b.t. type energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Margriete-Houtem, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Margriete-Houtem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €365 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sint-Margriete-Houtem. Daarna bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sint-Margriete-Houtem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw aankomende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE + Energie 2030. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Margriete-Houtem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Margriete-Houtem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Sint-Margriete-Houtem

Het gros van de maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Sint-Margriete-Houtem. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Margriete-Houtem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Kortenaken bestaan er tegenwoordig vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3470. In deze woonplaats kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ vergelijken.