Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grazen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Grazen? Dankzij energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Essent en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Grazen het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien check je op onze website handige informatie over thema’s zoals energieproblemen en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geetbets
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 480,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Grazen?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Grazen. Dat loopt uiteen van Eneco tot en met Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 35 providers. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Weten welke aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grazen is in mei 2024? Voer gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grazen, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteert men eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Grazen

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De producten van leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grazen betreft Iveka. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Geetbets valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Grazen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Geetbets
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 22,10%
 • Postcodegebied: 3450
 • Gem. mazout: 2610 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-grazen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Grazen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 en 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote energiebedrijven. Bij elk abonnement vind je details zoals soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grazen, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Zoals www.energie2030.be en ook www.belpower.be. De betreffende energieleverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Grazen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €265 korting realiseren. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Grazen. Dan is de besparing het grootst. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Grazen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt de aankomende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe leverancier. Bijv. Eneco, Essent + Belpower. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Grazen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Grazen en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Grazen

Het merendeel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Grazen. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Grazen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Geetbets zien we meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3450. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo diensten.