Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoeleden

Op je gemak energie vergelijken in Hoeleden? Aan de hand van deze website tref je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Hoeleden het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op energiehunter.be praktische info over onderwerpen zoals onderwerpenen salderen. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortenaken
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hoeleden?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Hoeleden. Dat gaat van Lampirus tot aan Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoeleden is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze energie check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hoeleden, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in de tool achterhalen jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hoeleden

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Hoeleden heet Iverlek. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kortenaken valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Hoeleden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenaken
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel groen: 22,70%
 • Postcode: 3471
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-hoeleden

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Hoeleden gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 plus 3510 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder pakket bekijk je info zoals soort energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hoeleden, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.elegant.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hoeleden


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna vind je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hoeleden. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En wellicht ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hoeleden. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de betreffende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris of natuurlijk Watz. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hoeleden vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hoeleden en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hoeleden

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Hoeleden. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Hoeleden vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Kortenaken zien we allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3471. In de regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus vergelijken.