Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wijnegem

Op je gemak energie vergelijken in Wijnegem? Aan de hand van de energievergelijker tref je snel en simpel alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Wijnegem de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s zoals energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wijnegem
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,420
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wijnegem?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Wijnegem. Dat gaat van Essent tot een speler als Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik zijn het zo’n 40 organisaties. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Iveka. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijnegem is in april 2024? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van onze handige vergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wijnegem, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels selecties in de energievergelijker checkt men simpel en snel een energieproduct dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wijnegem

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Wijnegem betreft Iveka. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Wijnegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Wijnegem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Wijnegem
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene stroom: 0,293%
 • Postcode: 2110
 • Mazout: 2630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,420
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-wijnegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Wijnegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 en 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen bekijk je info zoals soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wijnegem, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van het energiebedrijf. O.a. www.essent.be + www.wasewind.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wijnegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €330 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: regel jaarlijks het overstappen in Wijnegem. Zodoende ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Wijnegem. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Daarnaast neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wijnegem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wijnegem en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wijnegem

Het merendeel van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Wijnegem. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Wijnegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Wijnegem zijn er allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2110. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega vergelijken.