Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wommelgem

Eenvoudig energie vergelijken in Wommelgem? Via de energievergelijker check je eenvoudig alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wommelgem prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij lees je op energiehunter.be belangrijke informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wommelgem
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wommelgem?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wommelgem. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In februari 2024 tellen we ruim 20 bedrijven. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke leveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wommelgem voor jou is? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Middels de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Wommelgem, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van keuzes in onze vergelijker ontdek je moeiteloos een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wommelgem

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wommelgem is Iveka. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Wommelgem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Wommelgem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Wommelgem
 • CV ketel: Pentec
 • Groene energie: 0,295%
 • Hoofdpostcode: 2160
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2650 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-wommelgem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Wommelgem ligt dat gemiddeld op circa 1565 m3 en 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij alle contracten bekijk je voorwaarden over soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Wommelgem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.essent.be en www.wasewind.be. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Wommelgem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €315 winst geven. Echter, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bieden wij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wommelgem. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Wommelgem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt de nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Essent en ook Watz. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wommelgem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wommelgem en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Wommelgem

Het gros van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Wommelgem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Wommelgem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Wommelgem bestaan er diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2160. In deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus vergelijken.